Fortsæt til hovedindholdet
Nyheder
Nyheder

Efterlysning: Præstekjoler til ny DR-dramaserie

Konsulent for ny DR-serie efterlyser præstekjoler til låns inden 1. september.

DR søger præstekjoler til den kommende tv-serie Herrens Veje. I hovedrollerne er Lars Mikkelsen, Ann Eleonora Jørgensen, Simon Sears og Morten Hee Andersen. (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)

Af Anders Haubart Madsen

Danmarks Radio har brug for at låne præstekjoler til en ny drama-serie, der skal optages i Helsingør og Københavns stifter.

Læs efterlysningen på præstekjoler fra sognepræst Søren Hermansen, der er konsulent på serien, i bunden af denne artikel. Tøjet skal afleveres til låns senest 1. september.

Præstekjolerne skal bruges af DR til optagelser af dramaserien 'Herrens Veje', der foregår i folkekirken blandt præster, provster, biskopper og menighedsråd.

Kjolerne skal bruges til en bispevielse i Vor Frue Kirke i København, men ellers kommer mange af optagelserne til at finde sted i Stenløse Kirke, som er en del af Frederikssund Provsti.

Adam Price om tro

Serien er skrevet af Adam Price, der senest har lavet tv-serien Borgen for DR. På dr.dk fortæller han mere om sin idé:

"Troen har altid fascineret mig som drivkraft for menneskets handlinger. I de sidste 10-15 år har vi oplevet en tilspidsning af forholdet mellem de store verdensreligioner, som både påvirker storpolitikken og vores allesammens hverdag."

"På samme måde som politik blev udgangspunktet for en meget personlig fortælling for hovedkaraktererne i 'Borgen', vil religion og tro blive de bagvedliggende kræfter for dramaet i 'Herrens Veje'.  Såvel det store perspektiv som det helt nære vil få plads i en karakterbaseret broderfortælling, som tager udgangspunkt i både krig og en række personlige konflikter, der rammer en såkaldt 'helt almindelig familie…'"

Mail fra konsulent

Kære sognepræster og kirkekontorer, der ligger inde med gamle præstekjoler.
 
Mit navn er Søren Hermansen, og jeg er sognepræst i Sorgenfri og konsulent på en ny stor DR- serie ”Herrens veje”, der kommer hver søndag aften kl. 20 fra efteråret 2017.

I den forbindelse skal der i september optages en ”bispevielse” i Vor Frue kirke i København.
DR har fået lov at optage en sådan mandag den 5. september, og Domkirken har velvilligt stillet sin gyldne messehagel, der bruges ved ordinationer, til DR’s rådighed denne dag.
 
Der skal denne dag bruges en del præstekjoler til alle statisterne.
DR råder over en del selv, men ikke et tilstrækkeligt antal.
DR regner med i alt at skulle bruge 60 præstekjoler.
 
Derfor denne mail til jer, der måtte ligge inde med præstekjoler, som I evt. vil låne ud til DR i forbindelse med optagelsen.
 
Stine Thaning, der er kostumier på serien skriver således:
 
De præster som kunne have lyst til at hjælpe os, skal vide:
 
-  Vi sørger for afhentning og tilbagelevering, altså skal præsterne bare stille kjolerne til rådighed.
 
- vi afleverer kjolerne tilbage i den stand vi har modtaget dem i.
 
- i så fald der er nogle, der er interesseret i at stille deres kjoler til rådighed, vil det være dejligt at få svar hurtigst muligt, og helst inden fredag d. 19. August.
 
-  hvis muligt skal kjolerne være os i hænde senest torsdag d. 1. september, og afleveres tilbage onsdag d. 8. september.
 
- vi kan dog sagtens være fleksible. Hvis kjolerne skal bruges til gudstjeneste om søndagen, kan vi afhente dem i løbet af søndagen.
 
- henvendelse skal ske til Stine Thaning
                                                    Mail: ktg@dr.dk
                                                   Tlf: 21692105
 
Venlig hilsen
Søren Hermansen